Vin americanii

Mergem pe o imensă plajă pustie, valurile se târăsc spre uscat și îmi bagă scoici în sandale, pielea degetelor mi se încrețește peste bătături, gândurile se rostogolesc și alunecă în mare. Nimeni nu știe exact cum a apărut viața pe pământ, dar știm totul a trecut prin apă. Viața a pornit din apă, e compusă din apă și se alimentează cu apă. Sunt multe religii pe pământ, e greu să alegi, dracu’ știe dacă are vreuna dreptate, dar dacă ții neapărat să te rogi cel mai bun altar e malul mării…

BUUUMSe cutremură pământul și simțim un gol în piept. What the fuck?!

Pe partea cealaltă a lacului Razim, între Jurilovca și Sarichioi, se ridică un nor negru. Vin americanii? Oare unde pică bomba? Nu scapă una până la ruși? Multe întrebări, curmate de încă un BUUUM, peste câteva minute iar BUUM, iar nor de fum, și așa au ținut-o toată ziua. 

Ne-am amintit că din trenul spre Tulcea am zărit stoluri de elicoptere militare îndreptându-se spre mare. Și că am citit înainte de plecare o știre seacă despre operațiunea NATO “Trident Poseidon”, menită să-i sperie pe cârlanii de ruși, care își umflă și ei pipota vizavi, în Crimea. 

11289831_10152777580646890_967894096_n

Noi am trecut printr-o bază militară ultra-secretă și radioactivă (conform plăcuțelor de avertizare), amplasată idilic la malul mării. Cel mai vigilent apărător al graniței estice a Alianței Nord-Atlantice a fost Petrică. Militarii de serviciu ne-au oprit, s-au uitat la noi și ne-au lăsat să mergem mai departe “că au rucsacii ăia mari în spate”. Petrică s-a ținut de noi și ne-a interogat sute de metri, fără să se sperie de pietre sau cuvinte dure. Petrică e un câine cam chior la un ochi, care latră mult, dar “nu mușcă ăsta”.

La cherhanaua Periteașca am dezbătut cu rușii lipoveni desantul americanilor. Cea mai mare problemă cu situația geopolitică a fost rezumată de un anume moș “Robinson Crusoe”, care a susținut că fluctuațiile semnalului de la mobil se datorează operațiunilor NATO.

În afară de animalele ocrotite din rezervația naturală, nimeni nu pare prea speriat de demonstrațiile de forță militară. 

Screen Shot 2015-06-03 at 21.31.07

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *